Raikkaita makuja sitruksista nyt luomuna!

Vuoden 2022 alussa voimaan tulleet uudet luomutuotteita koskevat EU-direktiivit vaikuttavat myös maustettuihin teesekoituksiin. Lyhyesti: nyt sekoituksissa voi käyttää vain luonnollisia ainesosia eli käytännössä luomu teelaaduissa ei enää ole ”kakkuaromeja” tai vastaavia ei-luonnollisia aromeja. 

 

Toisaalta tämä supistaa valikoimia ja luovia ratkaisuja, sillä esim. marja-, omena- ja banaaniaromeja ei ole saatavilla luomuna. Toisaalta simppeleiden makujen ystäviä tämä muutos ilahduttaa.

Sitrukset ovat siksi ”helppoja” aromatisoivia aineksia, sillä niiden maku ja aromi on mahdollista saada esim. eteerisistä öljyistä ja se on riittävän voimakas. Sitrushedelmät ovat luontevia makukumppaneita vihreälle ja mustalle teelle. Luomuvalikoima on uudistunut ja nyt on maustamattomien teelaatujen lisäksi on upeita sitrusmakuisia teesekoituksia luomuna:

Sitruuna vihreä tee – klassikko vertaansa vailla! Uudistetussa versiossa on sitruuna- ja limeöljyä, jotka antavat ihanaa raikkautta ja hienoista makeutta. Tämä tee maistuu niin kuumana kuin kylmänä.

Sitruunasydän musta tee – suosittu makuyhdistelmä nyt luomuversiona

Appelsiini musta tee – korvaa aiemmin valikoimassamme olleen Veriappelsiini teen

Lime-bergamot musta tee – uutuus, kirpeän mehukas ja raikas tee. Erinomainen vaihtoehto Earl grey -tyyppisen teen ystävälle

Mojito – upea uutuus puerh-teen faneille! Virkistävä lime ja minttu toimii aina, vihreät kahvipavut antavat extra buustia tälle hurmaavalle juomalle.