Jäätee eli kylmähaudutettu tee on mainio kesäjuoma! Sitä on helppo valmistaa ilman erityisosaamista ja -välineitä.

Lisää vain teelehdet kylmään veteen ja anna hautua 6-12 h eli käytännössä yön yli jääkaapissa. Aamulla virkistävä ja maukas juoma on valmis. Lisää juomaan appelsiinin ja sitruunan viipaleita, makeuta omenamehulla tai hunajalla – saat upean kesädrinkin!

Miksi kylmähaudutettu tee?

Kylmähaudutusmenetelmä nostaa teen teaniinin ja C-vitamiinin upeasti esille eikä tuota juomaan yhtä paljon kofeiinia kuin kuumahaudutus. Sinun ei tarvitse olla erityisen tarkka teelehtien määrän ja haudutusajan kanssa, sillä kylmässä vedessä tee ei kitkeröidy kovin helposti. Ja jos niin sattuu käymään, laimenna juoma kylmällä vedellä.

Mikä tee sopii jääteeksi?

Mikä tahansa tee sopii kylmähaudutukseen – valkoinen, vihreä, oolong, musta, puerh, myös yrttiteet. Erityisesti vihreistä ja valkoisista teelaaduista saa ihanaa juomaa ilman kitkeryyttä, myös makeahko ja kofeiiniton rooibos on erittäin hyvä jääteenä. Valmiiksi maustetuista teelaaduista saat maukkaan jääteen vaivatta.

Miten valmistat jääteetä?

Mittaa 1 l kylmää tai huoneenlämpöistä vettä ja 4 rkl teelehtiä kannuun ja laita jääkaappiin yöksi. Aamulla siivilöi teelehdet pois ja halutessasi makeuta omenamehulla tai hunajalla, lisää marjoja, limen ja sitruunan viipaleita sekä jääpaloja.

Virkistävää ja maukasta kesää!